Президенту Боруту Пахору на позачерговій прес-конференції довелося навіть заспокоювати суспільство: «Ми не перебуваємо в політичній кризі, бо всі інституції працюють у звичному режимі». Він наголосив, що суперечливі дії ненадійної правлячої парламентської більшості заганяють країну в стан «підвищеної політичної непевності». Але називати це кризою - величезне перебільшення.

На його думку, основною метою опозиції, яка наполягає на дострокових виборах, є торпедування успішного вирішення завдань, що їх уряд поставив на найближчих півроку - час головування Словенії в Раді ЄС. Естафету головування вона отримає від Португалії 1 липня цього року. Він порадив депутатам послабити риторику в парламенті, а ще краще припинити її, і почати співпрацювати з урядом, щоб не набути репутації країни, яка провалила головування в Європейській раді.

Президент заявив, що допоможе уряду розв'язати всі проблеми, що виникли, до початку головування в Раді Європейського Союзу. І закликав депутатів також підключитися до цього, а не підтримувати вогонь у багатті політичних чвар.