За його словами, у середу вдень рятувальники виловили з води рятувальний жилет пілота та кілька уламків літака, але продовжили операцію із пошуку самого льотчика.

«Флот працював усю ніч. І продовжує пошуки, обстежуючи морське дно радарами на площі в 40 квадратних кілометрів. Але нічого більше знайти не вдалося», - пояснив міністр. Він сказав в ефірі телеканалу «Нова телевізія», що всім треба готуватися до найгіршого, бо з моменту падіння літака минуло 30 годин. Враховуючи низьку температуру моря, сильну течію у районі катастрофи, шансів знайти майора Терзієва дуже й дуже малі. Міністр також пояснив, що причини катастрофи ще не зрозумілі. Їх встановлює військова прокуратура.

Свою думку про причини катастрофи висловив екс-міністр оборони Ніколай Ненчев. Він упевнений, що болгарські льотчики мають наліт на російських винищувачах у межах 30 годин на рік. У пілотів інших країн НАТО цей показник дорівнює як мінімум 180 годинам. Екс-міністр також вважає, що болгарська армія повинна відмовитися від старої російської техніки й насамперед залишити назавжди на землі винищувачі. На його думку, болгарська влада має попросити в командування НАТО допомогу в охороні повітряного простору країни чи виділення кількох літаків до отримання закуплених у США перших винищувачів F-16.

Редактор журналу «Крила» Димитр Ставрев і колишній начальник 28-го авіазагону Цвятко Луканов погоджуються з екс-міністром оборони в тому, що найімовірнішою причиною аварії став низький наліт. Димитр Ставрев категорично відкидає версію технічної проблеми, бо спілкування з пілотом велося до останньої миті. Швидше за все, майор Терзієв, який повинен був уразити над морем ціль, випущену іншим літаком, втратив орієнтацію. Це пов'язано з тим, що парашут цілі не розкрився повністю і почав падати дуже швидко. Льотчик намагався наздогнати її і прискорився... «Нічні польоти над морем - одні з найскладніших, бо немає природних орієнтирів для пілота. Поверхня моря абсолютно рівна, покладатися слід тільки на показання приладів. Льотчик має дивитися на прилади й на те, що відбувається за межами кабіни. Це дуже складно. Не виключено, що це призвело до помилки в польоті», - висловив свою думку редактор.

А колишній льотчик Цвятко Луканов вважає, що причин катастрофи може бути чимало. Тому слід знайти й за «чорною скринькою» обчислити параметри польоту. Лише тоді можна починати інтерпретацію версій. «У болгарській авіації кілька років тому був випадок, коли під крилом винищувача МіГ-29 вибухнула ракета. Не виключено, що й зараз вона загорілася, але не відділилася від літака... Але ми не можемо стверджувати це...» - поділився своєю думкою військовий експерт.