Сергій Демський, Світлана Чорна, Сергій Червонописький, Анатолій Горлов, Віктор Бондар.

В останні роки в лексиконі політиків, політологів, експертів з’явилися такі терміни: «засоби інформаційної війни», «сили інформаційних операцій», «нейролінгвістичне програмування засобами дезінформацій і маніпуляцій», «деморалізація через ЗМІ». Російсько-українська інформаційна війна розпочалася набагато раніше за окопну. Проти нашої держави вона ведеться усіма можливими засобами, а її жертвами стають не лише українці. Моральний дефолт суспільства в цілому, окремих верств чи груп, спровокований цілеспрямованими пропагандистськими кампаніями, як і моральний нігілізм, що демонструє зневіру, неконструктивність і духовно роззброює суспільну свідомість, не менш небезпечні, ніж відкрита збройна агресія.

Україна, що восьмий рік обстоює зі зброєю в руках свою незалежність і територіальну цілісність на Донбасі, воює в умовах гібридних війн, які дозволяють завоювати територію без військових операцій і бойових зіткнень. Протистояти агресору може грамотна державна інформаційна політика, виважене, чесне, патріотичне журналістське слово.

Саме таке слово є візитівкою парламентської газети «Голос України», що вже 30 років стоїть на позиціях української державності. За самовіддану працю група працівників редакції, серед яких головний редактор газети Анатолій Горлов, заступник головного редактора Сергій Демський, журналісти Віктор Бондар, Ольга Вауліна, Світлана Чорна, Олександр Пекний, відзначена медалями. Нагороди журналістам вручив Герой України, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.