Від наслідків зараження померло 10 пацієнтів. Із початку пандемії у ФРН виявлено 3 715 518 випадків інфікування громадян коронавірусом. Загалом за цей час від зараження померло 89 844 особи. Нині понад 40 млн людей вакциновано проти COVID-19.

Це дає змогу уряду послабити, а подекуди й скасувати жорсткі карантинні правила. Приміром, після майже 12 місяців припинення регулярного і вільного переміщення між країнами з ФРН почали працювати деякі улюблені німцями туристські маршрути до зарубіжжя.

А з 1 липня скасовується заборона на поїздки до 100 країн. Про це повідомив міністр закордонних справ Гайко Маас. Хоча, за його словами, все-таки залишаться регіони, де ще буде потрібно виявляти «особливу пильність та обережність».

Можливістю помандрувати негайно скористалися відпускники. Приміром, через величезну популярність рейсів на іспанський острів-курорт Майорка, котрий у ФРН любовно називають мало не 17-ю федеральною землею, авіакомпанія «Люфтганза» запускає гігантський літак. До пандемії острів щороку відвідувало майже п’ять мільйонів німецьких туристів. Але цього року Майорка, ймовірно, поб’є рекорд із прийому гостей. За повідомленням прес-служби авіакомпанії «Люфтганза», на літні місяці кількість придбаних квитків до цього пункту призначення зросла в 25 разів! Тож повітряний оператор змінив стратегію, щоб на борту помістилися усі охочі відпочити на острові.

Величезний клієнтський попит на рейси до Майорки компанія задовольнятиме з допомогою нового, місткішого лайнера. Зазвичай на цьому маршруті курсував Airbus A321, котрий вміщує 215 осіб. Нині пасажирів перевозитиме гігантський реактивний Boeing 747-8 — найбільший з тих, що їх має у своєму парку «Люфтганза». Цей лайнер відомий також під назвою Queen of the Skies («Королева небес») і розрахований на 364 мандрівників. Зазвичай такі надвеликі лайнери використовуються лише на трансатлантичних маршрутах. Нині в «Люфтганзи» вони «безробітні», оскільки пандемія скорегувала графік пере-льотів. Щоправда, в своїй новій «реінкарнації» літак матиме назву Jumbo. А як спецтранспорт до Майорки його використовуватимуть лише в липні та серпні — у найгарячіший час відпускного сезону в Європі.

Перший рейс до Майорки Jumbo здійснить із столиці Гессена Франкфурта-на-Майні 17 липня і того самого дня повернеться назад. Авіаперевізники зазначають, що старт першого суперрейсу вони призначили з огляду на літні канікули, котрі саме розпочинаються у цій землі.

Берлін