Група Е. Словаччина — Іспанія. 0:5. Голи: Дубравка, 30 (а/г), Ляпорт, 45+3, Сабрія, 56, Торрес, 67, Куцка, 71 (а/г). На 12-й хвилині Мората (Іспанія) не реалізував пенальті (воротар). Севілья. «Ла Картуга». 11 204 глядачі. Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Швеція — Польща. 3:2. Голи: Форсберг, 2, 59, Классон, 90+4 — Левандовський, 61, 84. Санкт-Петербург. «Крестовський». 14 252 глядачі. Рефері — Майкл Олівер (Англія).

Швеція — 7 очок, Іспанія — 5, Словаччина — 3, Польща — 1.

Група F. Німеччина — Угорщина. 2:2. Голи: Гаверц, 66, Горецка, 84 — Адам Солої, 11, Шефер, 68. Мюнхен. «Альянц Арена». 12 413 глядачів. Рефері — Сергій Карасьов (РФ).

Португалія — Франція. 2:2. Голи: Роналду, 32 (п), 60 (п) — Бензема, 45+2 (п), 48. Будапешт. «Пушкаш Арена». 54 886 глядачів. Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Франція — 5, Німеччина — 4, Португалія — 4, Угорщина — 2.

Так сталося, що доля збірної України залежала не від неї, а від інших команд. Зокрема, від шведської та іспанської. І вони зробили шикарний подарунок нашим футболістам — допомогли вперше в історії вийти до 1/8 фіналу. Іншими словами, продовжити перебування на Євро. Вони зняли з пробігу наших конкурентів — словаків і поляків.

У тому, що іспанці виграють, мало хто сумнівався. І підопічні Луїса Енріке накидали супернику повну торбу м’ячів. Щоправда, двічі словаки влучили у власні ворота.

А от зустріч Швеції та Польщі перетворилася на справжню спортивну драму. Скандинави забили двічі і, здавалося, не матимуть проблем. Однак поляки, у лавах яких виступає світова зірка Роберт Левандовський, вирівняли ситуацію. Двічі відзначився саме форвард «Баварії».

Здавалося, що польська команда, котра великими силами пішла вперед, дотисне суперника і заб’є вирішальний гол. Але збірна Швеції вже в доданий час провела гостру атаку, котра завершилася переможним ударом Віктора Классона.
Одне слово, все завершилося, мов у казці — на наше замовлення. Але іспанці та шведи насамперед боролися за себе.

До речі, у 1/8 фіналу збірна України 29 червня в Глазго зустрінеться саме з одним зі свої «рятівників» — командою Швеції (початок о 22:00).

Інші протистояння.

26 червня. Вельс — Данія (Амстердам). Італія — Австрія (Лондон).

27 червня. Нідерланди — Чехія (Будапешт). Бельгія — Португалія (Севілья).

28 червня. Хорватія — Іспанія (Копенгаген). Франція — Швейцарія (Бухарест).

29 червня. Англія — Німеччина (Лондон). Про матч Швеція — Україна вже згадано.

Тренер шведів 58-річний Янне Андерссон висловився про майбутній поєдинок його команди з українцями.

«Завжди добре, коли є більше часу на підготовку. Відпочинемо і в суботу почнемо думати про нашого наступного суперника і потроху готуватися до матчу», — зазначив наставник «Тре крунур».