Спортивна гімнастика. Доха (Катар). Четвертий етап Кубка світу зі спортивної гімнастики.

Українки в перший день змагалися лише в різновисоких брусах. Однак до фіналу змогли пройти обидві наші спортовки — Діана Варінська і Анастасія Бачинська.

Бачинська розпочала змагання другою і показала програму з оцінкою в 13,433 бала. Це дало змогу гімнастці з Тернополя здобути срібну медаль. Киянка Діана Варінська посіла четверте місце.

Для Бачинської це «срібло» стало другою нагородою на етапах Кубка світу 2021 року. На першому, який відбувся у Варні (Болгарія), 17-річна гімнастка здобула «золото» у вправах на колоді.

Настільний теніс. Варшава (Польща). Індивідуальний чемпіонат Європи. Українська пара Тетяна Біленко і Ганна Гапонова здобули «бронзу». На шляху до півфіналу українки переграли представниць Словенії — Ану Тофант і Катаріну Стразар (3:0); француженок Паулін Часселін/Прихітка Павад (3:1). У чвертьфіналі Біленко і Гапонова переграли пару з Португалії — Ю Фу/Дженні Шао — 3:0. І лише в півфіналі українки поступилися німкеням Ніні Меттелгам та Сабіні Вінтер — 1:3.

Киянка Маргарита Песоцька виграла бронзову медаль в одиночному розряді. Для нашої спортсменки це п’ята особиста нагорода континентальної першості. Раніше вона виграла дві срібні (2009 і 2018) і дві бронзові (2011 і 2015) медалі.

Баскетбол (3х3). Констанца (Румунія). Євро-2021, чоловіки.

Чоловіча збірна України впевнено перемогла команду Румунії у вирішальному матчі кваліфікації чемпіонату Європи (19:7). Раніше наша команда обіграла збірні Великої Британії (16:12), Угорщини (17:16) і Косово (19:10).

Отже, і чоловіча, і раніше жіноча збірні України виконали головне завдання — здобули путівки на чемпіонат Європи, який відбудеться в Парижі (Франція) 10—12 вересня.

Теніс. Порту (Португалія). Porto Open — ATP Challenger Tour. Хард. Перше коло.

Сергій Стаховський (Україна, АТР 242) — Го Соєда (Японія, АТР 174). 2:6, 6:2, 7:6 (5).

Наступним суперником українця буде Маттео Віола з Італії (260).