Орден «За мужність» III ступеня, яким було посмертно нагороджено бійця спецпідрозділу «Дніпро-1» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», капітана запасу Леоніда Смолінського, отримала дружина загиблого героя (на знімку). Леоніда ним нагороджено за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності, та самовіддане служіння українському народу.

Леонід Смолінський пройшов не одне воєнне випробування за своє життя. Ветеран-афганець, він з перших днів був активним учасником Революції Гідності. З початком війни на сході пішов на фронт добровольцем. Капітан загинув у серпні 2014 року, коли автобус з бійцями ДУК потрапив у засідку на блокпості поблизу залізничної станції Мандрикине на Донеччині.

Поховали героя у Хмельницькому на Алеї Слави. А у рідному Летичеві на його честь назвали вулицю. Посмертно Леонід отримав звання «Почесний громадянин селища Летичів» та «Почесний громадянин міста Хмельницького» і був нагороджений Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага» жителів міста Хмельницького.

Фото з відкритих джерел.