В закладі, зведеному за програмою «Доступна медицина» на засадах співфінансування з державного та місцевого бюджетів, враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Амбулаторія входить до структури КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради.

Лікарі обслуговують жителів Підгорівки, Курячівки, Дубовівки, Ганнівки. А це 4 499 осіб, з них дітей — 867. У будівлі дотримані стандарти доступності для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Також збудовано стоянку для автомобілів.

«Головну оцінку новому об’єкту надали самі працівники амбулаторії — вони всім задоволені! Важливо й те, що медики вже встигли попрацювати в ній — тобто, якщо після будівництва залишалися деякі недоліки, то їх уже усунуто», — зазначив очільник області Сергій Гайдай під час робочої поїздки до району.

Старобільський міський голова Яна Літвінова зауважила, що на території закладу розташовано дитячий майданчик. Діти можуть ним користуватися під час роботи амбулаторії та, зокрема, відвідання лікувального закладу їхніми батьками.

Луганська область