Питання підтримки членів родин загиблих в російсько-українській війні обговорили на зустрічі в Донецькій облдержадміністрації за участю представників сімей загиблих учасників АТО/ООС, міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, представників ГО «Єдина родина Донеччини».

Серед найболючіших питань сімей загиблих захисників — медичне забезпечення та психологічна реабілітація членів родин. Нині на території області діє декілька програм соціально-психологічної реабілітації ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей, а надалі планується створення центру надання психологічної допо-
моги.

«Сьогодні державна політика у справах ветеранів набуває пріоритетності, — наголосила Юлія Лапутіна. — Уперше в бюджетну декларацію внесено видатки на реалізацію політики у справах ветеранів. На жаль, за сім років війни жодного разу такого не робилося. Адже підтримка ветеранів та їх родин має бути не тільки на словах, потрібні ще й фінансові видатки для нормальної роботи цього механізму. Ми говорили на Донеччині про ветеранську політику, і я впевнена, що нині вона є пріоритетом для області».
Міністр також зазначила, що минулого року статус учасника бойових дій надано понад 700 добровольцям.

Під час зустрічі Ю. Лапутіна вручила ордени «За мужність» третього ступеня (по-смертно) родинам Дмитра Афанасьєва та Андрія Сірченка. Міністр передала Донецькій ОДА копію Книги Пам’яті, в якій зібрано імена героїв, що віддали своє життя, ставши на захист України.

Павло Кириленко також передав родинам портрети загиблих воїнів, створені провідними художниками України в рамках обласного проекту «Місто Героїв», та екземпляри Книги Пам’яті, до якої ввійшли історії про захисників країни родом із Донеччини.

Донецька область.

На знімку: під час зустрічі в Донецькій облдержадміністрації за участю членів родин загиблих учасників АТО/ООС.

Фото надано Міністерством у справах ветеранів.