Щоб допомогти виробничникам краю, голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій та голова обласної ради Віолета Лабазюк підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з громадською спілкою «Українська асоціація бізнесу і торгівлі». Документ передбачає об’єднання зусиль влади та громадських організацій, спрямованих на підтримку та реалізацію зовнішньоторговельного потенціалу вітчизняних виробників.

Зацікавленість у розвитку бізнесу на Хмельниччині зрозуміла, адже це означає розвиток нових напрямів підприємництва та створення робочих місць, наповнення бюджетів, а відтак добрі перспективи для регіону. При цьому важливим залишається пошук ринків збуту, просування експорту товарів, робіт та послуг за кордоном, встановлення ділових ефективних зв’язків з іноземними партнерами.

— Ми налаштовані на співпрацю з «Українською асоціа-цією бізнесу і торгівлі», яка має хороший досвід роботи у цьому напрямі. Вона не лише популяризує вироблене в Україні, а й сприяє налагодженню корисних контактів. До того ж докладає зусиль і до впровадження кращих світових практик в українське законодавство для поліпшення експортних можливостей наших виробників. Упевнений, наша співпраця буде корисна для бізнес-середовища Хмельниччини, а спільно реалізовані заходи зміцнять її позитивний імідж як надійного партнера, — сказав під час підписання меморандуму Сергій Гамалій.

Документ слугуватиме підтримкою для розвитку всіх напрямів промисловості, сподіваються й в облраді. Адже Хмельниччина є багатогалузевим регіоном, де, крім аграрного сектору, добре розвинуті легка та харчова промисловість. Також тут діють підприємства, які займаються видобутком корисних копалин та виробництвом будівельних матеріалів. Багато з них уже мають багаторічний досвід міжнародного партнерства. Однак останнім часом виробничники переживають доволі складні часи.

— Пандемія коронавірусу наклала свій відбиток на їх діяльність, — зауважила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. — Сьогодні підтримка потрібна всім, а особливо підприємствам малого та середнього бізнесу. Останніх у регіоні зареєстровано понад 15 тисяч. Саме від їх успішної роботи залежить створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів. Тож сподіваємось, що співпраця з Українською асоціацією бізнесу і торгівлі стане ефективним інструментом для просування інтересів хмельницьких виробників на ринку ЄС.

Промисловцям та підприємцям підтримка з боку держави дуже важлива. Вони сподіваються на врегулювання питання держзамовлень, отримання дотацій на створення додаткових робочих місць.

Підписанти меморандуму вже висловили пропозицію щодо проведення на Хмельниччині спільного заходу, який стане своєрідним майданчиком для розвитку нових ділових можливостей за допомогою прямого партнерства і діалогу між бізнесами та урядом.

В. Лабазюк повідомила, що найближчим часом Агенція регіонального розвитку області відкриє регіональний офіс євроінтеграції, який працюватиме над поліпшенням інвестиційної привабливості регіону, допомагатиме залучати кредитні ресурси, взаємодіятиме з бізнесом та формуватиме пропозиції та експертизи щодо потреб бізнесу.

Хмельницька область.