У рамках спільного батальйонного тактичного навчання підрозділів угруповання військ, яке виконує завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, розрахунки зенітних ракетних комплексів «Оса-АКМ» відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, за легендою навчань колона підрозділу реактивних систем залпового вогню «Смерч» здійснила марш задля зміни вогневих позицій, під час висування її було атаковано авіацією умовного противника.

— Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах, максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод, здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, особовий склад також відпрацював низку ввідних з розвідки, виявлення, супроводу і знищення групових і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

— Водночас підрозділ реактивних систем залпового вогню «Смерч» відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг штурмової авіації і безпілотних літальних апаратів, — зауважив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Слід зазначити, що під час комплексного тренування відпрацьовувалися питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку й управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.

Командування об’єднаних сил ЗС України.

Фото Командування об’єднаних сил ЗС України.