Іван Лепеха з дружиною Іриною.                              Іван Ткачук.

Хлопці народилися й зростали у колишньому Гощанському, а нині — Рівненському районі Рівненщини. Тут промайнули їхні дитячі та шкільні роки. А далі був Майдан та участь в АТО. Іван Лепеха — доброволець, воював проти сепаратистів на Луганщині, дістав тяжке поранення. Іван Ткачук — «кіборг», захищав від російських найманців донецький аеропорт. Хлопці — гордість нашого краю, приклад для наслідування.

І дня не минає, аби Іван Лепеха не згадав про війну. Про неї чоловікові нагадують тростина в руках та біль у хребті — наслідки тяжкого поранення в зоні проведення АТО. Лікарі вважали дивом уже те, що Іван узагалі став на ноги. Секрет його нездоланності — гаряча любов і щира підтримка дружини Ірини та сина Данила. Попри всі негаразди наш земляк-герой не впадає у відчай, не сидить склавши руки. Іван Лепеха — постійний учасник різних спортивних заходів для ветеранів АТО. Ось і 27 червня в Черкасах він брав участь в «Іграх нескорених» — найпопулярніших змаганнях ветеранів і добровольців, які зазнали травм на війні. У здобутку нашого земляка — дві золоті нагороди цього престижного турніру. До слова, на попередніх «Іграх нескорених» Іван Лепеха теж кілька разів піднімався на п’єдестал пошани.

«Я у захваті, бо наші нескорені хлопці й дівчата просто неймовірні, — написав на своїй сторінці в соцмережі Іван Лепеха. — Змагання були такими драйвовими, що я зламав тростину. Але ця дрібничка ніщо порівняно з тією хвилею приємних вражень, братерства, підтримки та розуміння, які я пережив».

«Кіборг» Іван Ткачук нещодавно відпочивав за путівкою, яку йому як ветеранові АТО надала профспілка «Нової пошти». Під час відпочинку наш земляк брав участь у тамтешньому футбольному турнірі. Результат не забарився — його команда здобула вагому перемогу. І тут секрет успіху такий самий — гаряча любов та неймовірна підтримка коханої дружини Альони й сина.

Здавалося б, війна мала травмувати душі обом нашим героям. Але вони вистояли та вкотре довели, що коли воля сильніша за тіло, то й успіхи не забаряться.

Гоща Рівненської області.

Фото із соцмереж.