Зокрема, біля Троїцького, у напрямку Павлополя й Широкиного противник обстрілював українські позиції з мінометів 82-го калібру. Поблизу Водяного (біля Донецька) і Причепилівки ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру. А в напрямку Тарамчука окупаційні війська застосовували артилерію калібру 122 мм, зокрема й по цивільній інфраструктурі. Крім того, було зафіксовано 2 прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення, несумісні з життям. Крім того, п’ятеро військовослужбовців зазнали поранень, ще один — бойової травми. Воїнів доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я одного з поранених — важкий, решти — задовільний», — йдеться у повідомленні.

Станом на 7-му годину 14 липня неподалік Луганського противник обстріляв українські позиції з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок чого один український захисник дістав поранення. Його транспортували до лікувального закладу.