Поблизу приміщення селищної ради, де проходила сесія ради, лунали вигуки «Ганьба!».

Утримувати малокомплектні школи громада не може — переконана голова ради Валентина Саверська-Лихошва. Адже цієї осені у Кухарській школі мають навчатися восьмеро дітей, у Брагинцівській — шестеро, а у Богданівській та Леляківській — по семеро. Проте й возити учнів за 20, а то й 50 кілометрів — непросте завдання, особливо враховуючи, що йдеться про дітей молодшого шкільного віку. Учасники мітингу переконані, що початкові школи закривати не можна — власне, цього ж вимагає і відповідний закон.

Прийшли на мітинг і працівники Варвинської лікарні — вони проти запланованого закриття чотирьох відділень. У підсумку майже 70 працівників медзакладу мають скоротити, а хворих доведеться возити у Прилуки.

Після годинного мітингування протестувальники розштовхали працівників поліції та зайшли на сесію. Проте голова ради оголосила, що питання про закриття шкіл і відділень лікарні зняті з розгляду і будуть поставлені на порядок денний сесії 29 серпня. Також попередньо оголошено, що два з чотирьох відділень медзакладу — дитяче та інфекційне — не закриватимуть.

Фото із відкритих джерел.