Як повідомляють у штабі ООС, упродовж 18 липня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано чотири порушення тиші з боку збройних формувань Російської Федерації.

«Поблизу селища Піски противник відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля Авдіївки російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з підствольних гранатометів та провели дистанційне мінування території мінами ПОМ-2», зазначають у штабі.

Крім того, на Луганщині було зафіксовано проліт ворожого безпілотного апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Уранці 19 липня у шпиталі у Харкові помер тяжкопоранений у зоні ООС військовий Олександр Горбенко з Кривого Рогу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила радниця голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа.

«Дуже боляче ...На світанку зупинилося серце нашого земляка ... Горбенко Олександр Олександрович, 29 років, який 15.07 приблизно о 21.30 під час ворожого обстрілу зазнав 80 % опіків тіла.

Лікарі боролися за життя ... Сашу вбили російські найманці на українській землі», — написала вона.

Тетяна Губа наголосила, що Олександр Горбенко став на захист України в 2014 році. «Вічна пам’ять нашому Герою, співчуття родині і побратимам», — написала радниця.