За традицією його зустріли водяним душем.

Нова злітно-посадкова смуга аеропорту «Одеса», побудована в рамках програми «Велике будівництво», має довжину 2,8 км, ширину — 45 м. Будівельні роботи тривали 31 місяць.

Побудована і супутня інфраструктура: дві руліжні доріжки, сучасна навігаційна система посадки, перон перед новим терміналом, чотири телетрапи для посадки-висадки пасажирів. Нова смуга дає змогу приймати широкофюзеляжні літаки, такі як Boeing 767 і Airbus A330.

Саме тут уперше в країнах Східної Європи під час будівництва ЗПС було використано технологію «важкого» бетону завтовшки 40 см, у результаті чого міцність і пропускна здатність зросли удвічі.

«Одеський аеропорт — серце інфраструктурних об’єктів і міжнародних транспортних коридорів усієї нашої області. І я переконаний, що це буде той магніт, який зможе залучати великі інвестиції, що сприятимуть розвитку Одеського регіону.

Попереду ще третій і четвертий етапи відновлення аеропорту. Крім того, ми усвідомлюємо важливість реалізації в рамках «Великого будівництва» й інших інфраструктурних проектів, серед яких реконструкція ще одного міжнародного аеропорту

«Ізмаїл», — підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Як зазначив директор міжнародного аеропорту «Одеса» Володимир Семенченко, нова смуга сприятиме збільшенню кількості внутрішніх і міжнародних авіарейсів і пасажирів.