Його презентація відбулася на виставці «Зброя та безпека-2021», що тривала в червні цього року в Києві.

«Комплекс розроблено на базі автомобіля підвищеної прохідності з колісною формулою 6х6, що дає йому змогу потрапляти в важкодоступну місцевість», — каже керівник проекту Дмитро Биковець.
Машина може пересуватися всіма видама доріг і бездоріжжям незалежно від пори року.

На розгортання і підготовку до роботи потрібна лише година. Висувна конструкція збільшує корисний об’єм вдвічі. Кабінет оснащено двома хірургічними столами, за якими можуть працювати дев’ять осіб: хірурги, анестезіолог, операційні медсестри. Також до складу кабінету входять апарати штучної вентиляції легенів, монітори, кисневі концентратори, шприцевий насос, холодильник для зберігання ліків і препаратів крові.

За словами Дмитра Биковця, КРМ може автономно забезпечувати себе водою і електроенергією протягом доби до стаціонарного підключення до інженерних мереж на місці розгортання. Система кондиціонування підтримує комфортну температуру для роботи медиків незалежно від того, яка погода на вулиці — холод чи спека.

Директор департаменту супроводу системних проектів компанії «Телекарт-прилад» Олексій Савицький під час презентації комплексу на виставці зазначив, що його розроблено за техзавданням Міноборони. Сама ідея і її втілення — заслуга інженерно-конструкторського колективу підприємства. Фахівці Головного військового клінічного госпіталю Збройних Сил України ознайомилися з дослідним зразком. Вони надали свої рекомендації, зауваження, більшість з яких уже враховано.

На підприємстві очікують, що ЗСУ купуватимуть комплекси одеського виробництва для української армії. Реальність таких перспектив підтверджується інтересом до кабінету на виставці «Зброя та безпека-2021» з боку керівництва ЗСУ.

Кабінет, зокрема, відвідував головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. На його думку, такі комплекси повинні входити до складу кожного військового мобільного госпіталю, щоб підвищити оперативність надання медичної допомоги постраждалим та розширити можливості лікарів. Слід зазначити, що КРМ стане в пригоді не тільки військовим на прифронтовій території. Він буде дуже доречним там, де внаслідок техногенної катастрофи або стихійного лиха постраждала велика кількість людей, які потребують хірургічної допомоги.