Молодь здатна не тільки надихати до змін на краще, а й утілювати якісні ініціативи самотужки і робити столицю більш комфортною та інноваційною. Потрібно тільки підтримати все це комунікаціями й ресурсами. Про таке йшлося на під час Київського молодіжного форуму.

Народний депутат і голова партії «Голос» Кіра Рудик поділилася власним досвідом та цінними порадами:

«Ніколи не здавайтесь. Я брала участь у майже тридцяти стартапах. Не всі були успішні. У нас була компанія, яка спеціалізувалась на розумних дзвінках. Якось одна партія наших товарів не прийшла із Китаю і ми опинились у боргах. У нас було готове рішення про закриття. Але один із наших топів пішов на телебачення і розповів нашу історію. Цей виступ був не найкращий, але його побачила одна людина. І вона зацінила нашу ідею. Цією людиною був Річард Бренсон, який став нашим інвестором. І далі допоміг нам довести наш офіс до 1000 людей, а також продати нашу компанію за мільярд».

А голова фракції «Голос» у Київраді Григорій Маленко зазначив, що гарних намірів та певного набору цінностей замало для якісних змін. Треба багато працювати та вчитись. Здобувати нові навички та підвищувати компетенцію. Необхідно заглиблюватися у процес. «Потрібно бути відкритими до змін, а краще — впроваджувати їх самим», — зазначив політик.

Учасники заходу обговорили теми розвитку молодіжної політики в Києві, створення молодіжного консультаційно-дорадчого органу при Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації, організацію стажування в органах місцевого самоврядування тощо.

Нині на розгляді столичної комісії перебуває два проекти рішень: про молодіжне стажування і про студентські ради. «Голос» працюватиме над тим, щоб ініціативи молоді отримували підтримку з бюджету.