Про нього заявив на нараді  міський голова Владислав Атрошенко — він оголосив про досягнуту домовленість щодо викупу будівлі. Та попри це голова публічно звернувся безпосередньо до Ріната Ахметова з проханням подарувати дітям цей об’єкт.

«Публічно хочу зробити це інформаційне повідомлення. У нас досягнута домовленість з приводу придбання приміщення за адресою Коцюбинського, 50а, — сказав Владислав Атрошенко. — На жаль, мені особисто не вдалося зв’язатися з власником будівлі Рінатом Ахметовим, тому хочу з повагою публічно звернутись до нього зараз і сподіваюсь, що він почує це прохання всіх містян. У нашому місті є спірний об’єкт — будівля «Укртелекому» за адресою Коцюбинського, 50а, який розташовано у самісінькому центрі Чернігова. Ми хочемо зробити тут дитячий садочок, який дуже потрібен місту. На ремонт частини приміщень цієї будівлі раніше з міського бюджету було витрачено 10 мільйонів гривень. Проте згодом у будівлі змінився акціонер, підприємство було приватизовано, і почалася судова тяганина за цей об’єкт, який сьогодні — під арештом».

Як повідомив міський голова, нині досягнуто домовленості з менеджментом «Укртелекому» з приводу викупу цього об’єкта за вельми демократичною ціною — 250 тисяч доларів разом з ПДВ за об’єкт площею у 2292,4 м2. Це трохи більш як 100 доларів за квадратний метр.

«Водночас я з повагою звертаюсь до Ріната Леонідовича і прошу подарувати місту цю будівлю. Я переконаний, що такий шляхетний дарунок вартістю у 250 тисяч доларів для чернігівських дітей не завдасть вам значних збитків, а ось честі зробить на 100 мільйонів доларів. За це від усіх маленьких мешканців Чернігова вам буде величезна подяка. Можливо, у майбутньому вихованцями цього дитячого садочка пишатиметься вся Україна», — наголосив Владислав Атрошенко.