Про це глава держави заявив на свій сторінці у Твіттері.

«Висловлюю щирі співчуття моєму другу президенту Реджепу Таїпу Ердогану з приводу масштабних пожеж. Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу. Літак для боротьби з пожежами вилітає завтра», — повідомив учора В. Зеленський.

Як інформує «Європейська правда», пожежі в Анталії тривають вже третю добу в кількох місцях. За останньою інформацією, кількість загиблих зросла до чотирьох, десятки людей потрапили до лікарні. Евакуйовано 18 сіл. Спершу вогонь спалахнув у районі Манавгат та поширився на сусідній Аксекі, а згодом — у нових місцях. Одночасно триває близько 10 пожеж. Швидкому поширенню полум’я сприяють суха спекотна погода і сильний вітер.

У провінції Мугла лісові пожежі підійшли впритул до кількох готелів, туристів довелося тимчасово евакуювати на пляж. До боротьби з вогнем залучені сотні працівників служб надзвичайних ситуацій. Провінція Балікесір через високий ризик пожежної небезпеки заборонила заходити в ліси, окрім визначених зон відпочинку і облаштованих природних парків. У лісових зонах забороняється розпалювати будь-яке полум’я.