Питання громадської безпеки з огляду на специфічні умови регіону, який потерпає від російської агресії, обговорювалися у Сєвєродонецьку на зустрічі військовослужбовців Національної гвардії України з представниками Консультативної місії ЄС (на знімку).

За словами радника з питань належного врядування та управління людськими ресурсами Харківського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Ове Уруп-Мадсена (Данія), метою зустрічі було насамперед вивчення специфіки роботи Нацгвардії та інших силових структур на сході України.

«Ми впевнені, що спільними зусиллями всіх причетних партнерів можна побудувати безпеку в громадах сходу України. І Національна гвардія України є ключовим гравцем у цій сфері», — розповів Ове Уруп-Мадсен.

«Співробітництво з Консультативною місією Європейського Союзу надаватиме можливість військово-
службовцям НГУ не тільки отримувати цінний досвід країн Європи у сфері охорони громадського порядку, а й також ділитися нашими власними ідеями та досвідом. Це означає, що таке співробітництво є взаємовигідним для усіх сторін, адже в кожного є можливість отримати нові знання. Враховуючи, що Україна прагне максимально наблизитися до європейських стандартів, я вважаю, що це прекрасна нагода досягнення єдності та взаєморозуміння між нашими моделями охорони громадського порядку», — зазначила офіцер (з міжнародного співробітництва) родів військ і служб Східного ТУ Національної гвардії України Вікторія Калашник.

Представники Консультативної місії ЄС запевнили, що залишилися задоволені зустріччю та розвиватимуть і надалі співпрацю у сфері питань безпеки в регіоні.

Фото прес-служби угруповання Національної гвардії України в операції Об’єднаних сил.