За інформацією місцевих ЗМІ, аби захистити туристів, використовують судна берегової охорони Туреччини, яким на допомогу прийшли приватні човни та яхти. Так, у курортному місті Бодрум евакуювали три п’ятизіркові готелі.
Щоправда, на момент, коли готувався номер, в Анкарі запевнили, що майже всі пожежі, котрі спалахнули поблизу курортів та селищ на узбережжі Середземного та Егейського морів, уже під контролем.

Боротися з ними довелося не лише місцевим пожежникам, а й вогнеборцям та пілотам з України, Росії, Ірану та Азербайджану. До гасіння було залучено щонайменше 13 літаків, 45 гелікоптерів, безпілотників та 828 пожежних машин.
Зокрема, українська Держслужба з надзвичайних ситуацій відзвітувала, що протягом 1 серпня два літаки АН-32П (на знімку) гасили пожежі на території провінції Анталія. А саме — здійснили 18 скидів води (144 тонни). Всього від початку робіт здійснено 34 скиди води (272 тонн).

Крім того, варто нагадати, що цього літа весь південь Європи потерпає від вогню. Так, минулого тижня пожежі вирували на італійському острові Сардинія, півдні Франції та в Іспанії. Знищено сотні гектарів лісів та сільськогосподарських угідь. Частина місцевих жителів була змушена залишити свої будинки.

Фото з сайту ДСНС України.