Про це йдеться у заяві верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет, яку озвучила на брифінгу в Женеві представник її прес-служби Марта Уртадо.

Нагадаємо, рік тому ліванську столицю приголомшив вибух руйнівної сили: загинули понад 200 людей, більше шести тисяч дістали поранення. Масштаби наслідків складно передати словами — знищено цілі райони, десятки тисяч людей залишилися без даху над головою.

Одразу після трагедії, нагадує Бачелет, у країні панував дух солідарності, люди допомагали одне одному пережити трагедію, а уряд почав розслідування. «Однак сьогодні, через 12 місяців, постраждалі та їхні, близькі все ще добиваються правосуддя і намагаються дізнатися правду, — сказано в заяві верховного комісара. — Зважаючи на все, розслідування застопорилося на тлі відсутності прозорості й підзвітності, що спричиняє занепокоєння».

Як наголосила Мішель Бечелет, подібна ситуація викликає в ліванців гнів і розпач. Вона закликала уряд Лівану забезпечити проведення «прозорого, ефективного, ретельного й незалежного» розслідування подій серпня минулого року й притягти до відповідальності винних, повідомляє Центр новин ООН.