Вінницька міська рада організувала онлайн-зустріч потенційних учасників ярмарку з однією з організаторок Тетяною Дезош. «Українці в нас ще не представляли свою продукцію, — зазначила пані Дезош. — Будемо раді побачити багатство вашої культури і гастрономії. Матимете можливість не тільки своє продавати, а й чуже дегустувати. Зверніть увагу на таку деталь: якщо діжонцям щось сподобається один раз, вони надалі постійно його купуватимуть». 

Вінничан ознайомили з програмою заходу: організатори запросять охочих до участі в кулінарних змаганнях, майстер-класах, круглих столах, шоу-програмах з гастрономії, працюватимуть ресторанні дворики тощо.

На закінчення розмови пані Тетяна нагадала українцям особливу рису французів: «Ми дуже полюбляємо щось куштувати, дегустувати, особливо, коли воно нове для нас. Саме тому ярмарок Foire Dijon щоразу викликає неабиякий інтерес, щороку його чекають з нетерпінням».

Нинішні торги будують особливі, їх проведуть у сотий раз. Сто років у Діжон приїздять продавці й покупці з регіону Бургундія. Крім того, запрошують зарубіжних торговців. На ювілейний ярмарок, крім українців, покликали продавців з Італії, Індії, Ірландії і Канади.

Два роки тому міська влада Вінниці розпочала налагоджувати зв’язки з Діжоном. Обмінялися делегаціями. Результатом поїздки стало започаткування низки проектів, нині їх реалізують у Вінниці.

«Нам важливо розбудовувати міжнародну співпрацю з тими партнерами, які виявляють інтерес до нас і готові брати участь у реалізації спільних проектів, — розповідає заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний. — Переконаний, що нашим виробникам буде чим приємно здивувати французів. Важливо представити громаду ще й як перспективного бізнес-партнера, надійного постачальника продукції, а місто і регіон — туристично привабливими. Саме тому міська влада підтримає учасників ярмарку в Діжоні».