Глава держави прийняв їх і підписав указ, яким пропонує Народним зборам (парламенту) 46-го скликання провести голосування по запропонованій цією партією кандидатурі Пламена Ніколова на посаду прем'єр-міністра й новому складу міністрів.

У суботу голова парламенту Іва Мітева в ефірі Болгарського національного радіо повідомила, що голосування за затвердження нового прем'єр-міністра й уряду проходитиме на найближчій сесії Народних зборів, яка відбудеться 11 серпня. Тобто рівно за місяць після проведення дострокових виборів. «Судячи із заяв інших парламентських фракцій, їм знадобиться ще трохи часу для обговорення пропозиції партії "Є такий народ" і ухвалення рішення. До початку голосування в цієї партії є можливість внести зміни до списку кандидатур на міністерські посади, погодивши їх з іншими політичними силами», - повідомила вона.

Річ у тому, що жодна з представлених у парламенті політичних партій не заявила про свою однозначну підтримку складу нового уряду, запропонованого переможцями дострокових виборів, а лише висловлювали свої сумніви стосовно низки кандидатур на посади міністрів. А депутати від коаліції в складі партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЄРБ) і Союзу демократичних сил (СДС), які після партії "Є такий народ" мають найбільше представництво в парламенті (63 мандати із 240) уже заявили, що голосуватимуть проти всіх кандидатів на посади прем'єра й міністрів.

Політичні аналітики не виключають і того, що дрібніші партії, яким не дістануться крісла міністрів у новому уряді, проголосують проти пропозиції партії "Є такий народ" або утримаються. І тоді на Болгарію очікують нові дострокові парламентські вибори - треті за 2021 рік.