За даними служби з надзвичайний ситуацій, на 6 серпня найскладніша ситуація склалася в районі міста Куманово, де лише за півтори години з'явилося вісім осередків вогню. У величезній небезпеці перебувають і жителі столичного регіону, де пожежники намагаються погасити 18 активних осередків пожежі.

Керівник служби з надзвичайних ситуацій Марія Мілкова повідомила, що найсерйозніша ситуація склалася біля сіл Кучково, Верхня Сфіллара, Добрий дол, Ракотінца й Верхній Блац. На боротьбу з вогнем кинуто всі наявні ресурси. Пожежники попередили мешканців цих сіл, щоб не залишалися у своїх будинках у випадку наближення вогню, а негайно викликали пожежників і евакуювалися.

Опозиційні ЗМІ Північної Македонії різко критикують прем'єр-міністра й більше половини міністрів, які в складний для країни час перебувають у відпустці й «борються з вогнем по телефону». За даними ЗМІ, у країні зараз налічується лише 241 пожежна машина, середній вік яких 28 років. У деяких пожежних частинах є і машини часів існування Югославії. Якщо парк пожежних машин давно не оновлювався, то урядовий гараж і транспортні служби муніципалітетів постійно купують нові службові легкові машини й мікроавтобуси. Так, за останні два з половиною роки для потреб можновладців було куплено 392 службові авто, середня ціна яких починається з 17 тисяч євро. А загалом на їх закупівлю було витрачено з держбюджету 8 мільйонів євро. І ніхто в уряді й муніципалітетах не звертав уваги на те, що пожежні частини тримають у своїх гаражах старі машини. І, коли вдарив грім у вигляді небувалих пожеж, усі побачили, що пожежні машини недоукомплектовані, не можуть впоратися з вогненною стихією величезних масштабів. Добре, що в цей момент на допомогу північномакедонським пожежникам прийшли їхні колеги з Болгарії. Але й вони працюють лише в прикордонних районах, намагаючись зупинити наближення вогню до болгарського кордону.