З нагоди 202-ї річниці від дня народження українського поета, прозаїка, публіциста, історика, перекладача і філософа Пантелеймона Куліша в історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина пустинь», що на Борзнянщині в селі Оленівка (хутір Мотронівка), відбулися урочисті заходи.

Вшанувати видатного українця прибули представники влади, громадськості та духовенство. На спомин про Куліша, його дружину, письменницю Ганну Барвінок, та її брата, українського громадсько-політичного діяча Василя Білозерського, чиї могили розташовані на території заповідника, була відслужена заупокійна літія. В молитвах також згадали ще одного видатного українського державного діяча і мецената, чиїми зусиллями меморіальний музей-заповідник «Ганнина пустинь» підтримувався багато років — Героя України Івана Плюща. Саме за його безпосередньою участю у 2000-му було засновано Чернігівське відділення Міжнародного благодійного фонду Пантелеймона Куліша.

По закінченні офіційної частини на імпровізованій сцені перед хатинкою, в якій мешкала родина Кулішів, відбувся святковий концерт.

Фото чернігівського обласного філармонійного центру.