Гірські штурмовики попередньо подали заявку до Національного реєстру рекордів України. Участь в акції взяли понад 400 армійців.

До святкового заходу також долучилися ветерани АТО/ООС та представники громадськості, які прийшли на проспект Миру, аби підтримати захисників Маріуполя.

— Цією акцією ми вкотре нагадуємо, що Маріуполь — це Україна, — зазначив заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Андрій Грузінцев.

Офіцер розповів, що сама ідея виникла півроку тому. Зшити прапор військовим допомагали волонтери з усієї Закарпатської області.

Далі гірські штурмовики планують відправити стяг на Закарпаття, де його розгорнуть на День Незалежності України.

— Подібні заходи об’єднують нашу країну і зміцнюють нашу віру в незалежну і процвітаючу державу, — наголосив Андрій Грузінцев.

Рекорд зафіксовано представниками Національного реєстру рекордів України.

Прапор завдовжки 128 і завширшки 3 метри приїхав на Приазов’я із Закарпаття завдяки старанням закарпатських волонтерів, зокрема Власти Рейпаші та Фонду Андрія Півня, а також Каміли Кочіш, яка, власне, і створила цей прапор.

Слава Україні!

Лем Ми!

Служба зв’язків з громадськістю окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та прес-центр Операції об’єднаних сил.

Фото служби зв’язків з громадськістю окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та прес-центру Операції об’єднаних сил.