Поки політики ламають дискусійні та інші списи в Інтернеті, в ніч з минулої неділі на понеділок, за законом, партіям та організаціям було дозволено розміщувати агітаційні плакати за своїх достойників.

Ті політичні сили, котрі не шкодують витрат, встановлюють передвиборчу агітацію на бігбордах, але здебільшого — на стовпах електро- та інших мереж, а також на спеціально відведених для цього «стінах».

І ось за це місце «під сонцем» у країні розгорнулася справжня війна. Адже кожна партія прагне розміститися на ньому якомога зручніше: плакат внизу стовпа, як і занадто високо, не видно з вікон ні автомобіля, ні автобуса. Тож між розклейниками чи прикріплювачами агітації точиться боротьба за місце… посередині.

А про баталії на цьому ґрунті в Берліні повідомили представники столичної поліції, які розповіли, що працівники політичних партій, котрі розміщували плакати на вулицях у різних районах міста, зазнали нападів, у деяких випадках вони переросли у бійки та штовханину. Кілька осіб постраждали. Поки що з’ясовується: нападниками були конкуренти чи випадкові пересічні перехожі.

Напади скоєно на працівників чи активістів практично всіх політичних сил. Крім перешкоджання в роботі, їх штовхали та виривали плакати, не обійшлося без бійок, а деякі особи навіть потрапили до лікарні з травмами та тілесними ушкодженнями.

Утім, як повідомляє поліція, ті, хто розміщував плакати на стовпах і «стінах», часто теж не давали себе скривдити. Приміром, п’ятьох працівників однієї з партій почав ображати перехожий, зчинилася бійка. У цьому разі постраждав сам нападник: йому довелося лікувати рану на голові та подразнення очей, оскільки на нього бризнули з перцевого балончика.

Берлін.

Фото автора.