На знімку: літаки армії США в аеропорту у Вінниці.

Така співпраця передбачена також Концепцією розвитку Повітряних сил на період до 2025 року. Повітряні лайнери входять до складу авіаційних загонів 352-го військового крила сил спеціальних операцій повітряних сил армії США. Місцем їхньої дислокації є авіабаза «Мідлфорс» у Великій Британії.

«Разом з нашими спецпризначенцями американці відпрацьовуватимуть навчальні польоти, операції з десантування та надання екстреної медичної допомоги. Американським партнерам є що показати, а нам є чого у них повчитися», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. Посадовець зустрічав в аеропорту екіпажі літаків зі США. Очільник області уточнив, що літаки перебуватимуть у Вінниці майже місяць. Саме стільки триватимуть спільні заняття льотчиків і спецпризначенців армій двох країн.

За словами Сергія Борзова, українські льотчики продовжують підготовку до параду на честь 30-ї річниці Незалежності держави. Як стверджує посадовець, 100 українських літаків братимуть участь 24 серпня у заходах, присвячених ювілею нашої держави.

Нагадаємо, Командування Повітряних сил базується у Вінниці. Указом глави держави 9 серпня призначено нового командувача Повітряних сил України. Ним став генерал-майор Микола Олещук.

Вінниця.

Фото з сайту облдержадміністрації.