У Рахівському відділі державної виконавчої служби з червня 2012 року перебуває провадження про стягнення аліментів із боржника на утримання чотирьох дітей до досягнення ними повноліття.

У зв’язку з наявною заборгованістю державний виконавець застосував до боржника заходи, передбачені законом. Тобто виніс постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві: виїзду за межі України; керування транспортними засобами; полювання; користування зброєю.

Також державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження. І цю інформацію внесено до Єдиного реєстру боржників.

Після вжитих державним виконавцем заходів боржник, очевидно, добре злякався, оскільки став «пов’язаним», як мовиться, по руках і ногах. Ні на заробітки не виїхати, ні за кермо сісти...

Тому й сплатив «зозулистий» батько всю заборгованість з аліментів у сумі  312 636,29 грн, штраф — 124 169,99 грн та виконавчий збір — 31 263,70 грн.

Загалом упродовж семи місяців нинішнього року відділи державної виконавчої служби Закарпатської області стягнули 81 973 026 грн аліментів на користь 4544 дітей, інформує Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, що розташоване у Івано-Франківську.

Ось така картина — на користь полишених малят...

Ужгород.