Як саме Німеччина реагуватиме у випадку спроб Росії зловживати монопольним становищем після запуску «Північного потоку-2» і які гарантії щодо цього може надати Берлін — ця тема стане однією з головних під час перемовин Канцлерки ФРН Ангели Меркель та Президента Володимира Зеленського 22 серпня у Києві. Також співрозмовники говоритимуть про ситуацію на сході України та про те, як реанімувати переговори щодо припинення війни на Донбасі, повідомили в Офісі Президента.

Прес-секретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров наголосив під час брифінгу в середу, що візит Ангели Меркель ще раз доводить, що «про Україну без України — ані слова».

«І що без прямих переговорів з Президентом України сучасні найважливіші безпекові питання в Європі не вирішити», — зауважив він. Сергій Никифоров також повідомив, що на порядку денному будуть двосторонні відносини, адже Німеччина є ключовим політичним і економічним партнером України в Європі, зокрема у сферах торгівлі, промисловості та енергетики. «Потенціал для зміцнення цих відносин неабиякий. Говоритимуть і про це», — зазначив прес-секретар Володимира Зеленського.