Матч відбудеться в столиці країни Нур-Султан на стадіоні «Астана Арена» і розпочнеться о 17.00 за київським часом.

За інформацією Української асоціації футболу (УАФ), уболівальники з нашої країни не зможуть підтримати національну команду в цій зустрічі. За погодженням з УЄФА ухвалено рішення скасувати квоту 5 відсотків квитків для вболівальників гостьових колективів на всі вересневі матчі відбору ЧС-2022 і контрольні зустрічі національних збірних під час вересневого вікна.

Таке рішення обумовлене нещодавніми спалахами COVID-19 у Європі і великою кількістю матчів, які буде зіграно протягом цього часу.

***

А збірна України після відходу Андрія Шевченка ще не отримала нового наставника. Основна ставка робилася на 47-річного Сергія Реброва, але він не зміг розірвати контракт із клубом «Аль-Айн» (ОАЕ).

«Я був би щасливий тренувати збірну своєї країни, але я відданий своєму контракту. Тільки у разі, якщо клуб вирішить, що я повинен піти, я обов’язково прийму пропозицію тренувати національну збірну України», — сказав Сергій Станіславович.

От і виникла кандидатура 62-річного Олександра Петракова, котрий 2019 року привів збірну України (U-20) до виграшу титулу юніорського чемпіона світу. Тепер Олександр Васильович працює з національною командою U-19.
Вкрай важливе рішення виконком УАФ планує ухвалити 17 серпня.

А от новий склад Комітету національних збірних він уже затвердив. Слід сказати, що команда тут підібралася справді зіркова, особливо керівний склад. Співголовами призначені екс-тренери збірної України Олег Блохін та Олексій Михайличенко. Перший заступник — Олег Протасов, заступник — Анатолій Дем’яненко. Члени комітету — Олександр Петраков, Віктор Скрипник, Анатолій Бузник, Олексій Таргонський, Олександр Черкасов, Сергій Мохник і Володимир Ковянов.

Минулого тижня посаду голови Комітету національних збірних залишив Мирон Маркевич, котрий має намір повернутися до тренерської роботи.

***

ФІФА опублікувала черговий рейтинг національних збірних, який враховує виступи команд на Євро-2020 і Копа Америка. Україна втратила одну позицію і тепер посідає 25-те місце.

А от у списку збірних УЄФА українська команда перебуває на 15-й позиції. Як відомо, на чемпіонаті Європи вона дійшла до чвертьфіналу.

Перше місце у рейтингу ФІФА утримує Бельгія. До першої десятки також увійшли: Бразилія, Франція, Англія, Італія, Аргентина, Іспанія, Португалія, Мексика, США.