Спеку змінили затяжні зливи, які на півночі спровокували зсуви і спричинили повені, у результаті яких загинуло 27 людей. Найбільше загиблих - у провінції Кастамону, де через дощі земля перетворилася на рідину й не змогла втримати кілька багатоповерхових будинків, вони просто зруйнувалися...

Влада Туреччини з південних районів, де вирували пожежі, перекинули в нову зону лиха майже всіх рятувальників. Зараз ліквідацію наслідків повені, пошук зниклих людей ведуть понад 4640 співробітників екстрених служб, у розпорядження яких надійшло 610 вантажних автомобілів, 437 екскаваторів, 66 машин швидкої допомоги, два десятки потужних насосів для відкачування води. За твердженням президента, у країні день і ніч тривають рятувальні роботи й пошук зниклих безвісти, очищаються від мулу та сміття вулиці в населених пунктах і дороги. Всі постраждалі родини можуть розраховувати й на фінансову допомогу держави.

Цієї суботи правляча Партія справедливості й розвитку планувала урочистими заходами відзначити 20-ту річницю від дня свого створення. Але її засновник і нинішній лідер Реджеп Ердоган заявив, що зараз не до урочистостей і святкувань, і скасував їх через нове стихійне лихо, що спіткало країну.