Керівник Інституту громадського здоров'я Словенії Мілан Крек попередив, що з 23 серпня громадяни повинні будуть платити за тестування, або за них це мають робити роботодавці. Він уточнив, що це стосується тих тестів, які ті, хто не пройшов вакцинацію, роблять для того, щоб мати право перебувати в громадських місцях, включаючи роботу.

Із ще одним попередженням, що стосується COVID-19, виступила міністр освіти Симона Кустец. Уряд уже схвалив рішення міністерства про те, що студенти, котрі не пройшли вакцинацію і не перехворіли на коронавірус, не допускатимуться на лекції. Ця сама заборона пошириться і на старшокласників, батьки яких усе літо ігнорували пропозицію влади зробити щеплення від небезпечного вірусу.

На думку експертів Інституту громадського здоров'я, цілком імовірно, що країна вже с початку вересня увійде в червону епідеміологічну зону. А це означає, що суворі обмежувальні заходи буде запроваджено повсюдно. І до цього громадянам потрібно готуватися. За даними на четвер, 12 серпня, у Словенії було зареєстровано 248 нових випадків зараження коронавірусом, що епідеміологи вважають початком новий хвилі пандемії.