Так, поблизу селища Піски ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Новомихайлівки противник тричі обстрілював позиції ЗСУ зі станкових протитанкових й автоматичних станкових гранатометів, а також із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У напрямку Південного російські окупанти вели вогонь із мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів. «Внаслідок обстрілів один військовослужбовець дістав вогнепальне поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — середньої тяжкості», — йдеться у повідомленні.

Війська РФ продовжують розміщувати важку військову техніку з порушенням усіх домовленостей. Про це йдеться у звіті спецмісії ОБСЄ за 12 серпня.

Зокрема, місія зафіксувала 3 гаубиці та 15 танків, розміщених з порушенням ліній відведення на полігоні біля Новоселівки. Йдеться про самохідну гаубицю (2С1 «Гвоздика»,
122 мм) і танки (Т-72 — 10 одиниць, Т-64 — 2 одиниці, невстановленого типу — 3 одиниці). Біля того самого полігона спостерігачі бачили сім бойових машин піхоти.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з продовженням протиправної практики направлення Російською Федерацією на територію України «гуманітарних конвоїв», повідомляє прес-служба відомства.

«12 серпня Російська Федерація вкотре проігнорувала раніше висловлені кількаразові застереження України і без її офіційної згоди, з порушенням законодавства України, умов і модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей 102-й «гуманітарний конвой» у складі 7 вантажних автомобілів і у супроводі 2 автомобілів МНС РФ», — зазначено в повідомленні.