За даними прес-центру штабу ООС, неподалік Світлодарська проросійські збройні формування обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Золотого-4 — з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Біля Катеринівки противник застосовував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

«На обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь. Про дії незаконних збройних формувань повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Крім того, у районі проведення Операції об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, підрозділами поліції зведених загонів перевірено понад три тисячі транспортних засобів. Виявлено 33 адміністративні правопорушення», — зазначили в штабі.

Як повідомила нещодавно українська делегація в Тристоронній контактній групі, за час режиму припинення вогню, що почав діяти рік тому 27 липня, на Донбасі зафіксовано майже 2 тисячі обстрілів, загинули 45 військових, 163 — дістали поранення.