Попередньо сплановано, що у проведенні навчання братимуть участь понад 6 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, АТЦ, а також солдати, сержанти та офіцери з 15 держав—членів НАТО та країн—учасниць програми «Партнерство заради миру». Також будуть залучені військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького. А фахівцями ССО буде реалізовано низку дослідницько-експериментальних завдань.

Цьогорічні маневри будуть поєднані із загальним сценарієм стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2021».

Під час українсько-американських навчань у межах програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку кількох підрозділів ЗС України за стандартами НАТО, для чого буде залучено інструкторів з різних держав.

Українсько-американські навчання RAPID TRIDENT 2021 розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

Служба зв’язків з громадськістю Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Фото служби зв’язків з громадськістю Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.