— Ми готові оборонятися і відбивати атаки противника у разі повномасштабного вторгнення і в разі спроб захоплення об’єктів критичної інфраструктури та стратегічно важливих об’єктів, зокрема оперативних аеродромів, — прокоментував масштабне тренування Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний, перебуваючи на полігоні.

Також залучені підрозділи та військові частини виконують практичні дії з бойовою стрільбою з різних артилерійських систем, зокрема і реактивних, під час наступу із врахуванням активного застосування противником ракетно-авіаційної зброї. Своєю чергою протитанкові підрозділи проводять стрільби прямою наводкою та ракетними комплексами по броньованих об’єктах противника.

Під час навчання засоби протиповітряної оборони тренуються відбивати повітряний напад противника, а екіпажі армійської авіації здійснюють авіаційну підтримку наземних сил та забезпечують висадку тактичного десанту комбінованим способом.

До маневрів залучено транспортну, безпілотну, штурмову та винищувальну авіацію Повітряних сил ЗС України. Їхнім завданням є знищення засобів повітряного нападу противника, завдання ударів по наземних об’єктах, десантування особового складу та вантажів тощо.

Навчальні та тренувальні заходи відбуваються одночасно на п’яти загальновійськових полігонах за участю підрозділів усіх видів та окремих родів військ ЗС України.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.