За добу вакциновано від коронавірусу 123 637 осіб, загалом — 4 793 100, з яких повністю — 2 791 305 осіб.

У профільному відомстві нагадують: антиковідна імунізація — єдиний діючий спосіб захисту від хвороби! А міністр Віктор Ляшко пообіцяв усім українцям, які починаючи із середи, 18 серпня, прийдуть на щеплення в центри масової вакцинації, безплатні квитки на святковий концерт, присвячений Дню Незалежності, який відбудеться на НСК «Олімпійський».

Згідно з епідемічними показниками, у Рівненській області зафіксовано червоний рівень з кількості госпіталізацій — 86,2% (норма — не більш як 50%).

Крім того, у Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Сумській, Тернопільській і Хмельницькій областях відзначається перевищення норми виявлення нових випадків інфікування, повідомляє прес-служба МОЗ. При цьому відзначається, що всі регіони України перебувають у зеленій зоні карантину.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав місцеву владу перевірити готовність лікарень, визначених для лікування пацієнтів з COVID-19.

«У червні МОЗ затвердило оновлений перелік установ, визначивши 257 лікарень для надання стаціонарної або реанімаційної допомоги пацієнтам з COVID-19. Вони законтрактовані й одержали гроші за надані послуги. Також за цей час регіони поповнили автопарк «швидких», які повинні чітко дотримуватися визначеного маршруту пацієнта, а не везти хворих просто в найближчу лікарню. 

Чиновник також поінформував, що для амбулаторного лікування закупили 14 790 кисневих концентраторів у всіх областях. Вони стали власністю територіальних громад, які є власниками відповідних амбулаторій (тобто комунальною власністю), і перебувають у їхньому оперативному управлінні. За словами міністра, додатково 43 лікарні одержали 152 млн грн для вдосконалення систем киснеподачі. Також у рамках міжнародної технічної допомоги вже змонтовано нові кисневі станції в 20 закладах, які надаватимуть допомогу пацієнтам з COVID-19.

Серед основних вимог до закладів, зокрема, таке: лікарі, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, не повинні надавати допомогу іншим пацієнтам. Мовляв, один анестезіолог не може надавати, наприклад, допомогу пацієнтові з коронавірусом і одночасно допомагати при пологах... Також заклади мають забезпечувати поділ потоків пацієнтів з підозрою або встановленим захворюванням коронавірусною хворобою і пацієнтів з іншими захворюваннями.