Він попередив, що дельта-варіант COVID-19 торкнеться більшого числа людей, що загрожує підвищенню навантаження на лікарні. І медперсонал має заздалегідь підготуватися. За спостереженнями епідеміологів, серед тих, хто зараз заразився, найбільше людей віком від 20 до 40 років.

Міністр охорони здоров'я Стойчо Кацаров попередив, що, найімовірніше, уже наступного тижня буде введено нові протиепідемічні заходи. «Найбільше нас непокоять не масштаби, а швидкість, з якою поширюється інфекція. Цьому, насамперед, сприяють масові скупчення людей», - зазначив міністр.

До речі, людям, які пройшли повну вакцинацію, буде дозволено відвідувати всі заходи, але тільки в захисних масках. «Ми забезпечили всі лікарні й аптеки необхідними ліками та засобами захисту. Підготовка медустанов до прийму нових хворих триває, але ризики підвищують поганий стан нашої системи охорони здоров'я загалом», - додав міністр. За його словами, поки що немає необхідності запровадження суворих обмежувальних заходів у школах, де заняття мають, як зазвичай, відновитися з 15 вересня. Усе вирішуватиметься за тиждень до початку навчального року. Міністерство освіти розробило чотири сценарії дій залежно від епідеміологічної обстановки на початок навчального року. Не виключений і варіант проведення уроків в онлайн-режимі.