Міністерство культури повідомило, що 120 музеїв і археологічних об'єктів країни буде відкрито для відвідування недільного вечора, 22 серпня.

Найбільший наплив очікується до музею Акрополя, де подовжено й роботу ресторанів. Але місця за столиками слід забронювати заздалегідь, бо охочих спостерігати за сходом місяця з келихом вина в руках дуже багато. Тих, хто не встигне це зробити вчасно, організатори місячного свята запрошують на спектаклі, поетичні читання, які відбуватимуться в 53 місцях Афін. Головне - дотримуватися заходів санітарної безпеки й носити захисні маски.

У запрошенні міністерства культури, яке оприлюднили майже всі ЗМІ, зазначається: "За ще один важкий рік в умовах пандемії ми дякуємо всім службам Головного управління старожитностей і культурної спадщини, їх невтомному персоналу, який продовжує успішне проведення серпневої повні. І з вірою в те, що світло Місяця візьме гору над тінню пандемії, ми запрошуємо всіх вас на археологічні розкопки й до музеїв у найпрекраснішу ніч грецького літа, у неділю, 22 серпня".

ЗМІ нагадують, що в докризовий 2018-й на всі заходи зі святкування повні прийшло понад 100 000 людей. Можливо, цей рекорд цього року й не буде побито, бо багато хто побоюється зараження. Але напевно, що людей після ув'язнень і безлічі обмежень на вулицях міста та в музеях буде не менше, ніж у 2017-му. Тоді 74 970 чоловік веселилися, співали, розважалися під величезним місяцем, з яким зазвичай приходить довгоочікувана прохолода.