За даними штабу ООС на 20.08, за минулу добу в районі проведення Операції об’єднаних сил зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню з боку проросійських збройних формувань: сім обстрілів і два прольоти БПЛА. Зокрема, біля Кримського противник відкривав вогонь по позиціях ЗСУ з мінометів 120-го калібру. Внаслідок обстрілів противника один український захисник дістав вогнепальне поранення, несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого, йдеться у повідомленні прес-центру ОС.

Завдяки нашим військовослужбовцям, які нині стримують агресора на передовій, ми маємо можливість урочисто святкувати День Незалежності. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, підписуючи наказ про заохочення грошовими преміями військовослужбовців Сухопутних військ, які дістали поранення в районі проведення Операції об’єднаних сил, «за старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків, мужність і героїзм, виявлений у боротьбі за волю, незалежність і територіальну цілісність України і з нагоди 30-ї річниці Незалежності України».

«Зрозуміло, що жодні гроші не повернуть людям здоров’я. Це лише свідчення підтримки командування й поваги до подвигу наших військовослужбовців, турботи про них», — зазначив генерал-полковник Сирський, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.