А також —  ураження малорозмірних швидкісних плавзасобів противника, забезпечення дій підрозділів на приморському напрямку. Навчання відбувалося вдень та вночі, за умовного застосування ворожого ракетно-авіаційного озброєння та засобів радіоелектронної боротьби.

До основних епізодів увійшли виявлення і знищення засобів доставки диверсійно-розвідувальних груп та безпілотних літальних апаратів, ізоляція визначеної ділянки морського узбережжя, пошук і ураження тактичних груп малих швидкісних катерів умовного противника та дії підпорядкованих сил та засобів з недопущення блокування пунктів базування. Серед іншого на переході морем екіпажами корабельної тактичної групи національного флоту було відпрацьовано питання з маневрування та ведення універсальної оборони, висвітлення надводної обстановки Азовського басейну, виявлення суден-порушників та надання допомоги аварійному кораблю.

— Проведення подібних навчань є вкрай важливим для підвищення бойової підготовки особового складу. Всі елементи відпрацьовувалися із використанням стандартів Північноатлантичного Альянсу, а управління тактичною групою кораблів здійснювалося англійською мовою, — зазначив командир одного з дивізіонів надводних кораблів ВМС ЗС України капітан 2 рангу Максим Носенко. — Підсумовуючи проведення комплексного тактичного навчання, варто зазначити, що екіпажі корабельної тактичної групи успішно впоралися з поставленими навчально-бойовими вправами та готові виконувати завдання за призначенням.

Текст і фото служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.