Сюди на відкриття традиційного міжнародного ярмарку приїхав прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, який збирався оголосити не тільки про заборони, що набули чинності з 13 вересня, а й повідомити про заходи соціального захисту незаможних родин і бізнесу.

Усі підходи до виставкового центру імені Йоаніса Велідіса було перекрито кількома кордонами поліції. Протестувальники почали закидати їх камінням, пляшками з водою та навіть із горючою рідиною. Настала негайна реакція - сльозогінним газом і водометами служителі правопорядку розігнали натовп. Грецькі ЗМІ повідомляють про десятки затриманих осіб і жінку, котра серйозно постраждала, яку з пораненням голови госпіталізували.

ЗМІ також повідомляють про урядові заходи, які оголосив прем'єр-міністр на відкритті міжнародного ярмарку, щодо підтримки вразливих груп населення, молоді й усієї економіки. Так, Міцотакіс пообіцяв молодим людям до 29 років, які не мають досвіду роботи, державну підтримку протягом шести місяців, з оплатою 1200 євро під час першого прийому на роботу. 600 євро одержать їхні роботодавці, а інші 600 - молоді робітники на додачу до їхньої зарплати, щоб вони могли витрачати їх на свій розсуд. Крім цього, для них з 1 січня 2022 року запроваджується нульовий тариф за мобільний зв'язок, підлітки від 15 до 17 років, які пройшли вакцинацію, отримають 50 безплатних гігабайтів на мобільні телефони. Інші фізичні особи та підприємства платитимуть усього 10 відсотків за мобільний зв'язок з початку 2022 року.

Економічний пакет захисних заходів передбачає зниження податку для бізнесу до 22 відсотків на постійній основі, а також скорочення страхових внесків на три відсотки. До червня наступного року буде знижено податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 13 відсотків на проїзд у громадському транспорті, на каву, безалкогольні напої, туризм і квитки в кінотеатри, плату за відвідування тренажерних залів і танцювальних шкіл. ПДВ знижується до шести відсотків для фермерських господарств, які купують корм для тварин. Субсидії на опалення квартир підвищаться на 20 відсотків. Усі раніше платні канали телебачення на невизначений час стануть безплатними.

Крім цього, податок на залучення нового капіталу скорочується вдвічі, податкове послаблення одержать малі та середні підприємства, що інвестують в екологічні та цифрові технології. А ті малі та середні підприємства, які почнуть об'єднуватися, оподатковуватимуться усього в 15,5 відсотка. Цей захід має діяти три роки, щоб підтримати на плаву малий і середній бізнес.

Грецькі ЗМІ називають ці заходи уряду безпрецедентними та підкреслюють, що всім уразливим категоріям громадян держава вирішила надати додаткову фінансову підтримку. І в грудні всі одержувачі мінімального гарантованого доходу отримають удвічі більшу суму.