В Івано-Франківську відбувся VІІ обласний фестиваль творчості молоді з функціональними обмеженнями «Горицвіт», організований обласним центром соціальних служб для дітей. Сорок учасників заходу віком від 18 до 35 років із різних районів Прикарпаття продемонстрували власноруч створені картини, вишивки, роботи з бісеру, соломки, дерева.
«Соціальні працівники, навідуючись у сім’ї, де ростуть дітки з особливими потребами, бачать, що деякі з них гарно співають, малюють, вишивають, — зауважила, спілкуючись із журналістами, директор обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Галина Боднар. — Ми всіляко підтримуємо їх, даємо можливість проявити свої таланти, допомагаємо та супроводжуємо, щоб могли приїхати на фестиваль». У такій роботі допомагають волонтери, яких навчають у спеціальних школах (нині на Прикарпатті таких діє 19).
«Як волонтери ми відвідуємо різні заклади, проводимо акції, фестивалі, — розповідає про свою діяльність студент Прикарпатського національного університету, який навчається за спеціальністю «Соціальна педагогіка», Тарас Паска. — Людям з особливими потребами допомагаємо чим можемо, інколи для них важливо навіть просте спілкування. Підтримуємо їх морально».
Зокрема, прикарпатські волонтери здійснюють соціальний проект «Дружба по телефону».
Івано-Франківська область.