Інвестиції у 15 мільйонів євро, які зумовлять створення 70 робочих місць, обговорили голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна з послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере під час його візиту до Кропивницького.

До речі, разом з послом до міста приїхав й представник турецької компанії "ESAN" Дженк Гюльтекін. За його словами, "ESAN" займається обробкою сировини для металообробної промисловості, також вони мають досвід у видобувній сфері. Компанія "ESAN" співпрацює з Україною з 1994 року.

"Відтепер ми зацікавлені не лише у закупівлі, а й в інвестиційних проектах", - запевнив бізнесмен.

Також посол Туреччини зустрівся й з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем. Сторони обговорили питання стану міжнародного співробітництва та можливості для співпраці на регіональному рівні.

Спеціалісти департаменту з питань економічного розвитку міської ради підготували кілька презентаційних роликів, аби представити потенціал обласного центру.

Посол Ягмур Ахмет Гюльдере, у свою чергу, зауважив, що під час спілкування з турецькими бізнесменами обов'язково звертатиме їхню увагу на те, що Кропивницький готовий до міжнародної співпраці.

Фото з офіційної сторінки Кіровоградської обласної державної адміністрації в Фейсбуці.