Про це повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї та південнокорейська агенція Yonhap. За даними комітету, ракети невпізнаного типу запустили з центральних внутрішніх районів КНДР.

Південна Корея спільно з військовими США аналізує деталі запуску. «Наші військові підтримують повну боєготовність у тісній співпраці з США», — йдеться в повідомленні південнокорейських військових, інформує DW.

За словами прем’єр-міністра Японії Йосіхіде Суґи, дії Пхеньяна є порушенням резолюцій РБ ООН та несуть загрозу його країні та всьому регіону. З такою саме заявою виступило і Міністерство оборони Японії. «Неодноразові запуски Північною Кореєю балістичних і інших ракет створюють серйозну проблему для нашої країни і всієї міжнародної спільноти», — йдеться в повідомленні.

Раніше КНДР оголосила про успішні випробування крилатих ракет великої дальності нового типу, повідомило агентство Yonhap. За твердженням Пхеньяна, випробування пройшли 11-12 вересня.

Нагадаємо, що в липні влада КНДР попередила населення про загрозу голоду, спричиненого аномальною спекою та неврожаєм. Очікується, що вже восени ситуація в країні істотно погіршиться.