Трохи більше двох відсотків становить рівень рентабельності роботи великих і середніх підприємств Дніпропетровщини (крім сільгосппідприємств, банків і бюджетних установ) за дев’ять місяців. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в області.

«Рентабельність — найбільш інформативний показник, що характеризує фінансове становище суб’єкта господарювання й дає змогу визначити ефективність вкладання коштів у підприємство й раціональність їх використання, — зазначила начальник управління Ольга Шпильова. — Рівень рентабельності вираховується як відношення чистого прибутку (збитку) до всіх витрат підприємства».

У промисловості регіону такий показник досяг п’яти відсотків, у фінансовій і страховій діяльності — одного процента. Проте нерентабельно працювали підприємства в сфері проведення операцій з нерухомим майном — їх збитковість сягла майже тридцяти відсотків. Збитки на підприємствах сфери мистецтва, спорту, розваг і відпочинку перевищили 26 відсотків, у сільському, лісовому й рибному господарствах вони становлять майже дев’ятнадцять відсотків. Майже такі само результати показали підприємствах професійної наукової й технічної діяльності.