Їх зводять одразу на кількох ділянках.

За словами першого заступника голови Закарпатської ОДА, депутата облради Мирослава Білецького, у селі Кваси у рамках «Великого будівництва» триває спорудження низової підпірної стінки з монолітного бетону заввишки шість метрів. Під час паводка торік у червні стара стінка та габіони були частково зруйновані, а ділянка автошляху — розмита.

За інформацією обласної Служби автомобільних доріг, нині на цьому відрізку будують нову та реконструюють стару стінку, «вдягнувши» її нижню частину у своєрідний бандаж. Підрядник планує завершити будівництво укріплюючої конструкції у с. Кваси в середині жовтня, а ремонт усієї дороги Н-09 — до кінця року.

У цьому ж районі в урочищі Кузій підрядна організація зводить одразу кілька підпірних стінок. На одній ділянці дорожники проводять заміну низової габіонної конструкції. Неподалік укріплюють автошлях, будуючи нову верхову підпірну стінку.

«Завдяки цим конструкціям укріплюються береги, розширюється дорога — і так захищаємо місцевість та автошляхи від зсувів ґрунтів», — додає заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк.
Окрім будівництва підпірних стінок тут відновлюють дорожнє полотно і облаштовують узбіччя. Словом, робота велика, вкрай потрібна і — що важливо — виконується якісно та надійно.

Фото прес-служби ОДА.